Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2007

Commissaris van de Koningin Jan Franssen komt naar Lisse

Lisse – Het bestuur van de gemeente Lisse kan haar borst nat maken, want de Commissaris van de Koningin voor de provincie Zuid-Holland, Jan Franssen, komt op 8 maart naar Lisse. Vorige maand hadden de politici al een wensenlijstje opgesteld met onderwerpen die ze met Franssen wilden behandelen. De commissaris van de koningin heeft ook zijn eigen discussiepunten aangegeven, zo bleek tijdens het raadspresidium van 5 februari.

Joep Derksen

Franssen zal twee uur in Lisse zijn: om half drie spreekt hij met het college en een uur later volgt een bijeenkomst met de gemeenteraad. Na afloop vertrekt hij om half vijf naar de gemeente Noordwijkerhout om daar de stemming te peilen en ongetwijfeld een paar balletjes op te gooien. De onderwerpen die Franssen wil bespreken betreft het ‘functioneren van de gemeente Lisse met betrekking tot de buurgemeenten, de toekomst van de gemeente Lisse, de voortgang van de niet-vrijblijvende samenwerking met Hillegom en Noordwijkerhout en hoe Lisse de regionale problematiek denkt aan te kunnen pakken.’ Met andere woorden: de commissaris wil weten wat de voortgang is van Lisse’s, mogelijke, toekomstige fusie met Noordwijkerhout en Hillegom.

Het gemeentebestuur zal duidelijk haar standpunt naar voren brengen, namelijk dat Lisse ‘voorstander is van de huidige situatie van niet-vrijblijvende en goede samenwerking’, vertelde D66-wethouder Adri de Roon. De gemeenteraad wil daarnaast met Franssen discussiëren over een noordelijke ontsluitingsroute, het verzoek om de OZB te mogen verhogen, de samenwerking Holland-Rijnland en de geluidsnormen van Schiphol (20ke contouren), die de mogelijkheden tot woningbouw in een deel van Geestwater beperken.