Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2007

Woningplan Heereweg ketst af

Lisse – Het plan om op het adres Heereweg 640 – 460a enkele bijgebouwen te slopen en bestaande woningen op te knappen, krijgt geen goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders, zo werd dinsdag 30 januari duidelijk. Het plan was om de bestaande woningen om te bouwen tot een woning en vervolgens twee woningen extra op het terrein te bouwen.

Wethouder Guus Mesman (PvdA) legt uit dat maar maximaal twee bedrijfswoningen zijn toegestaan op dit grondgebied. Een vrijstellingsprocedure wordt ook niet opgestart, omdat ‘niet aan de randvoorwaarden wordt voldaan’. Mesman: ‘We zien geen ruimtelijke en stedenbouwkundige verbetering in deze plannen. We schieten er als gemeente niet veel mee op.’