Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

“Onrust Tonies nergens op gebaseerd”

Teylingen – Wethouder Bert Homan spreekt namens het college en vindt het initiatief van Tonies ‘bijzonder’. “Het college is druk bezig met juist het behouden van Panorama Tulipland in de gemeente Teylingen en daarover zijn we in heel intensief contact met Tulipland. Er is ons veel aan gelegen hen in onze gemeente te houden.”

Hij vervolgt: “Iedereen moet wel doen wat hem goeddunkt, maar in zijn algemeenheid bereik je meer als je meepraat over de dingen, dan als je gewoon zegt tegen te zijn. Dit initiatief is overigens nieuw voor mij: er is nu niet een actiegroep tegen de komst van Tulipland, maar een actiegroep om ervoor te zorgen dat Tulipland naar een andere gemeente gaat.” De wethouder begrijpt niet waarom Tonies met zijn grieven naar de gemeente Lisse is gegaan. “Als de achtergrond van zijn emails de angst voor verkeersoverlast is, kom dan met het college praten.”

Onrust

Homan is ervan overtuigd dat Tonies’ onrust nergens op gebaseerd is. “Stel dat we voor elkaar krijgen dat Tulipland in Teylingen blijft en bij de ruine komt te staan, dan gaan we heel intensief met omwonenden overleggen om het inpasbaar te maken. Onze doelstelling is het verbeteren van het wooncomfort.”

De wethouder is overigens positief over de kansen dat Panorama Tulipland in Teylingen blijft: “Ik heb heel sterk de indruk dat Tulipland in Teylingen wil blijven, ook al zijn dit soort processen niet eenvoudig. Zowel Tulipland als de gemeente hebben hun wensen, maar geen van beide partijen heeft veel geld. We zijn aan het kijken om in combinatie met andere partijen te zorgen voor extra financiering en dekking.”

“Mijn collega Leo van der Zon en ik hopen voor de zomer met het nieuws of Panorama Tulipland in Teylingen blijft naar buiten te komen, maar het is heel lastig.” Homan concludeert: “We hebben veel waardering voor de initiatiefnemers van Tulipland: ze zijn recht door zee en heel duidelijk. Voor zover ik weet zijn ze niet meer in gesprek met Lisse en ik heb geen enkele aanleiding te denken dat de gemeenten Teylingen en Lisse tegen elkaar uitgespeeld worden. Positief is ook dat ze bezig zijn met de uitbreiding van evenementen die het hele jaar rond open blijven. Daar komt bij: als je Tulipland bij de Keukenhof plaatst, heb je wellicht een overkill van hetzelfde evenement.”