Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2007

Miep Walraven: 85 jaar en fitnessend door het leven

VOORHOUT – Miep Walraven is met 85 jaar een echte ultrasenior en nog altijd is ze iedere woensdagmiddag te vinden bij Sport & Fitnesscentrum Thea Hoogervorst. Ter ere van haar verjaardag op dinsdag 3 juli ontving Miep al een grote bos bloemen van eigenaresse Thea, die zo haar sympathie en respect toonde voor wat de kranige vrouw nog altijd doet.

Miep zelf blijft er rustig onder: “Inderdaad is 85 jaar een mijlpaal, maar ik ben blij dat ik het nog kan doen, want niet iedereen die jonger is dan ik heeft dezelfde mogelijkheden om lichamelijke activiteiten te verrichten.” Miep fitnessed al 15 jaar bij Thea Hoogervorst; in eerste instantie met een groepje mensen, maar de laatste vijf jaar met de fitnessapparaten. In eerste instantie was ze er een beetje huiverig voor, maar nu staat ze volleerd de knopjes te bedienen en zonder moeite zet de loopband zich in beweging. “Het is heel fijn om dit te kunnen doen. Een van de fijnste dingen om te doen, vind ik het roeien. Het lijkt wel of al je ledematen en spieren hierbij gebruikt worden.”

Thea Hoogervorst kijkt naar de kwieke dame en zegt: “Zo zie je maar: op iedere leeftijd kun je lekker fitnessen. Miep maakt gebruik van de pully, fiets, lopende band, het roeien, de abductor en de adductor. Zij weet als geen ander dat sport niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk goed voor je is. Miep is een van vijf 80+ers die bij ons fitnesscentrum actief bewegen.”