Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

Voedsel en Waren Autoriteit tikt gemeente Lisse op de vingers

LISSE – De gemeente is door de Voedsel en Waren autoriteit op de vingers getikt. Lisse bleek op een aantal punten niet aan de verplichtingen te voldoen waar het ging om de uitvoering van de Drank- en horecawet. Nieuwe maatregelen zijn genomen om dit euvel weg te werken. Op 5 juli heeft de Voedsel en Waren autoriteit geconcludeerd dat de gemeente op dit moment de uitvoering van haar taken adequaat aanpakt.

De gemeente heeft zich gecommitteerd om voortaan de aanvragen voor een Drank- en Horecavergunning binnen drie maanden af te handelen. Ook moeten leidinggevenden voortaan volledig worden getoetst: niet alleen of zij onder curatele staan, maar ook of zij uit de ouderlijke macht of voogdij zijn ontzet. Een gemeentelijk woordvoerster informeert: ‘Verder zijn er ook wat technische aanpassingen: er moet een nieuwe Drank- en Horecaverordening en een notitie paracommercialisme worden opgesteld, een actieve en dynamische database moet worden opgezet, werkprocessen moeten in een kwaliteitsprocedure worden beschreven en er moet periodiek toezicht zijn.’