Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2007

Loopgroep Teylingen: gezond en gezellig

STREEK – Willem de Jong (62) uit Sassenheim is een fervent loper en een gediplomeerd looptrainer. Hij zet een nieuw initiatief op om een loopgroep samen te stellen van 55+ers die het heerlijk vinden om samen door de bossen en duinen te rennen. ‘Met nadruk wil ik stellen dat ik geen atletiekvereniging wil starten’, zo verklaart De Jong, “ik wil kijken of er senioren van mijn leeftijd zijn die interesse hebben om te lopen en tegelijk hun conditie opbouwen. Ik help hen met de trainingsschema’s om ervoor te zorgen dat ze zich niet over de kop lopen.’

De Jong is gelukkig getrouwd en heeft al een lang werkzaam leven achter de rug en hij zet dit initiatief niet op om geld te verdienen. “Deelname aan de Loopgroep Teylingen is gratis: ik heb dit namelijk opgezet om gezellig met anderen hard te lopen. Het gaat hier niet om competitief lopen, maar om de conditie te verbeteren of fit te zijn. Ik kan de mensen tegelijkertijd helpen hun looptechniek te verbeteren, als ze dat willen. Ook heb ik geregeld dat de deelnemers zich medisch kunnen laten keuren bij Optima Vita Fysiotherapie, als ze dat willen.”

De kernwoorden voor de Loopgroep Teylingen zijn: gezond, fit, gezellig en betroubaar, zo legt De Jong uit. “Vanaf oktober wil ik beginnen met de Loopgroep Teylingen. Afhankelijk van het aantal deelnemers en hun wensen organiseer ik twee ochtenden of middagen per week waaraan de lopers kunnen deelnemen. Ik zorg ervoor dat beginners en gevorderden kunnen samenlopen in een groep, zonder dat de individuele prestatie negatief beinvloed wordt. Een dagdeel duurt zo’n anderhalf uur, waarbij we 20 minuten gebruiken voor de warming-up, 50 minuten voor de kernoefeningen zelf en 20 minuten voor de cooling down.”

Hij besluit: “Hopelijk krijgen we een clubje van mensen die steun hebben aan elkaar en dat het gezellig is, maar ook een beetje medisch verantwoord. Want als er behoefte bestaat aan medische begeleiding, is dat ook voorhanden. Je hoeft nergens lid van te worden en er zijn geen kosten aan verbonden. Ik wil hier namelijk geen inkomsten uit genereren, maar puur sociaal bezig zijn.”

Op maandag 1 oktober organiseert De Jong een informatieavond voor geinteresseerden in het gebouw van Optima Vita Fysiotherapie, contactpersoon: Marjon Kimpel, aan de Teylingerlaan 17a in Sassenheim. Aanmelden voor deze bijeenkomst of vragen stellen kan bij De Jong op: 06 5534 7536 of per email:
willemdejong45@hetnet.nl.