Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2007

Betere positie voor jonge starters op woningmarkt

LISSE – Wethouder Adri de Roon (D66) kreeg een motie voor de kiezen die raadsbreed werd gesteund. De motie ‘Woonruimteverdeling Holland Rijnland’ riep hem als vertegenwoordiger van de gemeenteraad van Lisse in het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland op om dit orgaan adequate maatregelen te laten nemen teneinde de positie van starters onder de 35 jaar snel te verbeteren.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) lichtte de motie toe: ‘De ervaringen met het woningenzoeksysteem Woonzicht waren teleurstellend, zo is gebleken uit de evaluatie van 14 november 2007. Met name jonge starters hebben onvoldoende woonwaarde opgebouwd ten opzichte van anderen om woningen te zoeken. In dit verband is het noodzakelijk dat deze ongelijkheid gerepareerd wordt. We willen als gemeente Lisse een signaal afgeven richting Holland Rijnland dat jeugdige starters meer prioriteit te krijgen. Uit de evaluatie is gebleken dat de starters onder de 35 jaar het afgelopen jaar nauwelijks in aanmerking is gekomen voor een woning. Jongeren moeten nu noodgedwongen hun woongeluk buiten de regio zoeken en dit versnelt de vergrijzing binnen de regio.’