Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2007

College praat met Magni over namen

LISSE – De gemeente gaat in gesprek met het bestuur van Stichting Open Jongerencentrum Magnifiosi om zowel de naam van het jongerencentrum aan de Ruishornlaan als de naam van het bestuur zelf te veranderen. Dit is het gevolg van een amendement van Jos Assendelft (Nieuw Lisse) dat welhaast unaniem door de gemeenteraad is aangenomen op donderdag 25 oktober.

Bij de vaststelling van de evaluatie Nota Jeugdbeleid richtte de discussie zich met name op de 100.000 euro die geinvesteerd wordt in jongerencentrum Magnifiosi, om onder meer een tienerruimte te creeren voor de jeugd van 12 – 16 jaar, dat door het JOL beheerd wordt. Met een nieuwe start, hoort ook een nieuwe naam, zo vonden de raadsleden, omdat de naam ‘Magnifiosi’ een te groot negatief imago heeft. Dit gaf de Lisser jeugd zelf ook al aan eerder dit jaar, tijdens een groot jongerendebat.

Het nieuwste raadslid Assendelft, die pas vorige maand geinstalleerd werd, kreeg met zijn amendement om het college te laten overleggen over de naamsverandering van Magnifiosi welhaast de voltallige raad mee. Voor een iets dwingender amendement had hij wellicht ook een meerderheid kunnen behalen, maar Assendelft koos voor de wijziging om met een grotere meerderheid het amendement meer gewicht te geven. Over het amendement zelf legt hij uit: ‘De naam Magnifiosi heeft onder vele ouders, verzorgers en toekomstige bezoekers een heel negatieve lading. Het gebouw krijgt andere gebruikers en de stichting gaat ook een nieuwe toekomst tegemoet. Wij denken dat met een nieuwe naam de kans op slagen van het gerenoveerde jongerencentrum zo groot mogelijk wordt.’