Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2007

D66 pleit voor behoud bollenschuur Achterweg

LISSE – Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) kaartte tijdens de commissie Ruimte & Infrastructuur aan dat hij de bollenschuur aan de Achterweg 25 graag behouden zou zien. Deze schuur dreigt te verdwijnen in het nieuwbouwplan Rustoord/Austria.

Verburg zei: ‘Als deze waardevolle bollenschuur niet wordt ingepast in de betreffende nieuwbouwplannen, is dat een gemiste cultuurhistorische kans aangaande het instandhouden van het industrieel erfgoed van deze streek.’ In zijn actie krijgt hij steun van Marca Bultink, namens het Project Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed. Ze vertelt over de betreffende bollenschuur van De Vroomen: ‘Het is een mooie schuur, die bovendien voorkomt in de Regionale Collectie Bollenschuren. Maar er staat wel aangegeven dat er met die schuur ontwikkelingen zijn, waardoor behoud mogelijk niet lukt. We zijn het met je eens dat het zonde zou zijn als deze, in elk geval aan de buitenkant, nog gave bollenschuur gesloopt zou worden!’