Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2007

Spekkelaan heringericht

LISSE – Ter bevordering van de verkeersveiligheid wordt de Spekkelaan heringericht als 30 km zone. Dit besluit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 23 oktober bekend.

Hij legt uit: ‘We hebben klachten ontvangen over de snelheid van het verkeer en het slechte zicht bij het oversteken. In het verleden hebben we al eens eerder deze weg heringericht, maar we wilden de snelheidsverlaging niet afdwingen met fikse drempels vanwege het bestemmingsverkeer. Nu gaan we echter zwaardere maatregelen nemen om het bouwverkeer te ontmoedigen.’

Zo worden de verkeersplateaus op de kruisingen Van Lyndenweg-Spekkelaan en Achterweg Zuid-Spekkelaan vervangen door inritconstructies. Het fietspad vanuit de fietstunnel wordt verlegd en verlengd tot aan de inritcontstructie. Ook moet er een betere openbare verlichting komen. Gedacht wordt aan nieuwe lantaarns met langere armen, die de weg beter verlichten. Bij de in/uitrit van de hockeyvelden wordt een 30km verkeersplateau aangelegd. Het college wil verder ook een onderzoek uitvoeren om te kijken of het parkeerterrein bij de hockeyvelden en bijbehorende voorzieningen gelegaliseerd kan worden. De gemeenteraad moet over dit besluit, waarvan de kosten op 90.000 euro worden geschat, nog haar eindoordeel geven.