Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2007

Fietsstrook en rijbaan in Vennestraat verbonden

LISSE – De herinrichting van de Vennestraat en de 1e Poellaan wordt naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden enigszins aangepast. Het bundelen van de achterpanden bij de woningen van de Matenesselaan gaat niet door en de situatie wordt gehandhaafd zoals hij nu is.

Wethouder Guus Mesman (PvdA) geeft meer details: ‘Op de 1e Poellaan komt geluidsreducerend asfalt, maar dit is niet het geval op de Vennestraat, vanwege het naastgelegen industrieterrein. Deze Vennestraat houden we open voor in- en uitvoegend vrachtverkeer, maar wordt wel ingericht als 30 km zone.’

Hij vervolgt: ‘Er waren verzoeken om extra flitspalen te plaatsen ter hoogte van de brug, maar metingen hebben uitgewezen dat 85% van de mensen gemiddeld 48 km per uur rijdt in een 50 km zone. Deze metingen vonden overigens niet plaats bij de huidige flitspaal, maar hieruit blijkt dat men zich keurig houdt aan de snelheid. Het blijkt ook dat het vaak de perceptie van de mensen is die denken dat er heel hard gereden wordt, terwijl de cijfers anders uitwijzen.’

Een aantal voorstellen van de bewoners wordt niet overgenomen: ‘Een afscheiding tussen de fietsbaan en de rijbaan lijkt ons zeer onwenselijk, want een bandje ertussen leidt alleen maar tot gevaarlijke situaties. Ook stellen we geen parkeerbeperking in voor vrachtwagens op de Vennestraat’, zo laat Mesman weten.