Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2008

Ronald en Rolf geven swing aan ‘Indoorgolf’

SASSENHEIM – Veel golfliefhebbers hebben er al eens van gehoord, een enkeling zag het op een beurs, maar slechts weinigen hebben er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken: de Golf Swinganalyser en de golfsimulator. Met dit apparaat kunnen niet alleen de golfvaardigheden drastisch verbeterd worden, ook kan gespeeld worden op Europese en Amerikaanse golfcourses, zonder dat je hiervoor urenlang in een vliegtuig moet zitten en uiteindelijk honderden tot duizenden euro’s kwijt bent. In de hele Duin- en Bollenstreek komt deze apparatuur niet voor: een nieuwe golfgrens is overwonnen.

Op dinsdag 8 januari openden Ronald van Ruiten en Rolf Peetoom de nieuwe golfshop Teylingen Golf, war ook de golf swinganalyse apparatuur opgesteld staat. De eigenaren vertellen enthousiast over hun zaak: “In de golfshop voeren we allerlei golfproducten, of het nu schoenen, clubs, tassen of andere vormen van outfit zijn. Daarnaast verkopen en verhuren we golfsimulatoren en golf swinganalyse apparatuur.”

Enthousiaste golfers, of het nu beginners of gevorderden zijn, kunnen de golfsimulator in de winkel voor een of meerdere uren huren. In die tijd kan gespeeld worden op fameuze banen als St. Andrews (Schotland), Bellfree, Pebble Beach of Mauna Kea Resort in Hawaï. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo legt Van Ruiten uit: “Vaak stoppen mensen met golfen in oktober en beginnen ze weer in april. Dan zijn ze verbaasd dat het een stuk moeilijker gaat. Met de golfsimulator kun je de hele winter door oefenen en je techniek verbeteren. Ook kun je, voordat je bijvoorbeeld naar Amerika gaat, al oefenen op de banen die je wilt lopen. Of je kunt oefenen met de ‘longest drive’, een competitie waarmee je de golfbal het verste wegslaat.”

Dat wil de verslaggever (voor insiders: GVB, handicap 22,9) natuurlijk wel proberen. De bal wordt opgeteed voor hole 1, par 4 op de Mauna Kea Resort-baan. Na enkele proefafslagen (die voor het grootste deel tussen de bomen kwamen), was het tijd voor de echte longest drive slag. Rug recht, armen gestrekt, knieën omlaag en kin iets omhoog en het resultaat was een swing waarbij de bal 203,53 meter ver kwam: ruim voldoende voor de voorlopig eerste plaats!

Trage spelers

Van Ruiten: “Golfers zijn van harte welkom om de apparatuur en de producten die we hier voeren, uit te proberen. Daarnaast kijken we ook met interesse uit naar organisaties die een Indoor Golf Centre willen opzetten: dat werkt hetzelfde als een bowling centre, waar mensen per uur een golfbaan kunnen huren. Groot voordeel van het indoor golf spelen is dat je je niet ergert aan trage spelers voor je of dat je opgejaagd wordt door professionals achter je. Je speelt gewoon je eigen tempo. Ook als je geen GVB hebt kun je nu, in tegenstelling tot outdoor banen, een volledige golfbaan betreden.”

Hij besluit: “Daarnaast worden de golfsimulator en golfanalyser veel ingezet op beurzen: je nodigt de mensen dan uit om een slag te slaan en stelt bijvoorbeeld een golftas beschikbaar als eerste prijs. Dit is bijna een garantie om veel bezoekers bij je stand te hebben!”

Mensen die topscorer willen worden in de longest drive competitie of gewoon kennis willen maken met de golf swinganalyser om hun slagwijzes te verbeteren, kunnen de showroom van Teylingen Golf, gevestigd aan de Essenlaan 38 in Sassenheim, iedere dinsdag tot en met zaterdag bezoeken.
Voor meer informatie: www.teylingengolf.nl.