Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Allereerste burgerinitiatief

LISSE – Met het agenderen van het allereerste burgerinitiatief schreef het raadspresidium op maandag 21 april een stukje politieke geschiedenis. De gemeenteraad praat in mei over de verkeersveiligheid in een aantal straten van de wijk Poelpolder Zuid, de Schildersbuurt.

Initiatiefnemer van dit burgerinitiatief is Evert van het Schip, die naar aanleiding van een wijkschouw van wethouder Jan Kippers (CDA) op maandag 9 april een handtekeningenactie opzette. Maar liefst 128 mensen ondertekenden een brief waarin de gemeente werd gevraagd om maatregelen voor het stimuleren van de geldende 30-km zone in met name de Gerard Doustraat, de Van Ostadestraat en – specifiek - de omgeving van de Tweemaster.

In het burgerinitiatief staat onder meer: ‘Wij constateren dat er vrijwel onafgebroken veel te hard wordt gereden in de A. van Ostadestraat en de Gerard Doustraat. De 30 km beperking daar lijkt soms een regelrechte aanfluiting. Vrijwel niemand houdt zich er aan, integendeel: snelheden ver boven de 50 km komen met regelmaat voor. En snelheden die omstreeks de 80 km of hoger liggen kan je hier ook elke dag waarnemen. Er is onzes inziens sprake van soms echt levensgevaarlijke situaties, vooral omdat er in deze straten, vlak bij de school en langs het kindersportterrein en het kleine grasveldje en het parkje langs deze straten altijd wel kinderen spelen. Wij vragen het gemeentebestuur met klem hier iets aan te doen, bijvoorbeeld met maatregelen die de hardrijders echt dwingen tot het beperken van hun snelheid. Leg er maar een paar – meerdere! – echt dwingende drempels neer.’

De politiek zal zich bij de behandeling van dit burgerinitiatief over dit verzoek buigen.