Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Extra aslast Veenenburgbrug

LISSE – De aslast van de Veenenburgbrug, die de gemeente op 28 februari 2007 in bezit kreeg, blijkt te beperkt te zijn. Hierdoor dreigt een onverwachte financiële tegenvaller, zo maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 15 april bekend.

De Veenenburgbrug werd indertijd overgenomen van Xella kalkzandsteenfabriek, waarbij het bedrijf 45.000 euro aan de gemeente betaalde voor toekomstig onderhoud. Mesman: ‘Uit recent onderzoek blijkt echter, dat de aslast veel te beperkt is en niet de gewenste 15 ton is, terwijl dat in het buitengebied wel zo moet zijn. Hierdoor moeten we een stalen constructie van 20 cm dik aanbrengen onder de brug zelf en daar gaan we een aanvraag voor indienen bij de Provincie. Xella is geen voorstander van het verlagen van die brug, want dat gebeurt er als je er een constructie onder aanbrengt, maar de doorvaarthoogte blijft 2,15 meter, terwijl de ANWB-waterkaart voor dat gebied als minimumhoogte 2,10 meter aangeeft.’

Heeft de gemeente geen kat in de zak gekregen? Zullen de kosten voor het aanbrengen van de aslast niet veel hoger uitvallen dan die 45.000 euro? ‘We verwachten dat de kosten binnen het bedrag van 45.000 euro zullen vallen’, zo liet Mesman via een persvoorlichtster weten.