Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

‘Gemeente moet inburgeringbeleid aanpassen’

LISSE – ‘De gemeente heeft de gestelde richtlijnen ten aanzien van de Wet Inburgering niet doorgevoerd. Gemeenten mogen gezinsvormers en –herenigers een inburgeringvoorziening aanbieden, maar in Lisse is hier geen sprake van. Walter Hoogenboom sprak tijdens de vergadering voor de commissie Maatschappij en Financiën gepassioneerd in en kwam op voor de rechten van zijn partner Yanli Zhou.

Hoogenboom vatte zijn verhaal in een zin samen: ‘Het gemeentelijke inburgeringbeleid is nog niet aangepast aan recente wijzigingen van de Wet Inburgering. Wanneer gaat u uw beleid actualiseren?’ Wethouder Adri de Roon (D66) antwoordde: ‘We zijn er van op de hoogte, maar het heeft een beetje lang geduurd. Dat is onplezierig voor de betrokkenen, maar het is niet anders. Als gemeente hebben we voorzichtig ingezet op de uitvoering van de Wet Inburgering. Nu zijn de gevolgen duidelijk: er is een enorme stagnatie met betrekking tot de inburgering. Er komt volgende maand een voorstel tot wijziging aan de orde in het dagelijks bestuur van Holland Rijnland. Afhankelijk van wat dan besloten wordt, zal een voorstel aan de raden voorgelegd worden.’ De commissieleden hoorden het met interesse aan en vertelden dat ze het verloop in de gaten zouden houden.