Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2008

Illegale tewaterlatingplaats voor gemeentelijke maaiboot

LISSE – Ondanks bezwaren van enkele bewoners van het Driehuizenpark heeft wethouder Guus Mesman (PvdA) toch doorgedrukt dat er een tewaterlatingplaats voor de gemeentelijke maaiboot moet komen. Door verscheidene tuinen van de bewoners en aan het water zijn allerlei voorzieningen aangebracht, maar nu blijkt dat het inrichtingsplan niet in overeenstemming is met de vergunning van het Waterschap. De fractie van D66 stelt vragen hierover aan de wethouder.

Raadslid Ed Takken (D66) vraagt Mesman: Er is een brief naar betrokken bewoners gegaan waarin de ontwikkelaar “Hillgate” een voorbehoud maakt t.a.v. de reeds gerealiseerde vlonders. De vlonders zoals nu gemaakt en uitgevoerd conform het inrichtingsplan, voldoen niet aan de vergunning van het Hoogheemraadschap. Wat nu het probleem blijkt te zijn is dat de maaiboot in de huidige situatie niet te water kan; de boot blijkt nu over te weinig manoeuvreer ruimte te beschikken.’

Takken wil weten of deze informatie correct is en wat Mesman gaat doen om dit probleem op te lossen, bijvoorbeeld door een andere locatie aan te wijzen.