Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

Dwangsom

LISSE – De gemeente legt dwangsommen van 500 euro op aan de eigenaresse van ‘De Kroeg’ als blijkt dat er tijdens openingstijden geen leidinggevende aanwezig is. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 13 mei bekend.

De Roon: ‘De eigenaresse, mevrouw Van Hal, is bij ons bekend als de enige leidinggevende. Volgens de Drank- en Horecavergunning en conform het ook door ‘De Kroeg’ aan de Heereweg 196 ondertekende horecaconvenant dient een leidinggevende ten tijde dat het bedrijf geopend is, aanwezig te zijn. We hebben geconstateerd dat dit niet altijd het geval is. De eigenaresse heeft al eerder een waarschuwing gekregen en als een volgende overtreding opgemerkt wordt, leggen we een dwangsom op van 500 euro per overtreding.’ Het totaal aan dwangsommen kan oplopen tot 5.000 euro. Wat gebeurt er als dit bedrag bereikt zou worden? De Roon: ‘Dan gaan we als gemeente bezien welke verdere stappen we kunnen ondernemen.’