Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

Gedeelde kosten bij bouwproject Sierex

Joep Derksen

LISSE – De gemeente ondertekent binnenkort een exploitatieovereenkomst met Thunnissen Ontwikkeling BV over het deelplan Sierex. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) bekend op dinsdag 13 mei. In 2007 startten de besprekingen over dit bouwplan van het bedrijventerrein ‘De Greveling’ aan de Grevelingstraat naar een nieuw woongebied en in de overeenkomst staan afspraken over de kostenverdelingen tussen de projectontwikkelaar en de gemeente.

Mesman: ‘In de overeenkomst zelf worden afspraken gemaakt over zaken als de omvang van het gebied, de infrastructuur, hoe het gebied eruit gaat zien en allerlei juridische voorwaarden.’ In het bouwplan staan 38 appartementen en 60 eengezinswoningen en met de ontwikkelaar zijn hogere maximale verkoopprijzen overeengekomen dan aanvankelijk was afgesproken. Ook dient in het plan ‘de Greveling’ bijna 1.800 m2 aan open water te worden gerealiseerd; meer water betekent minder woningen en dus een lagere opbrengst voor de projectontwikkelaar. Thunnissen Ontwikkeling wordt hiervoor financieel gecompenseerd, zo laat een ambtelijk rapport weten.

De gemeente ontvangt 766.000 euro van Thunnissen. Dit bedrag is bestemd voor zaken als: watercompensatie (een euroton), de aanleg van een voetgangersbrug en de bijbehorende verharding (190.000 euro), gemeentelijke diensten (85.000 euro), toekomstig onderhoud van de verharding en groenvoorziening (81.000 euro), herinrichting van de Grevelingstraat (195.000 euro) en extra maatregelen voor het rioolstelsel (115.000 euro).

Aan de andere kant betaalt de gemeente aan Thunnissen 599.000 euro als compensatie voor het verlies van uitgeefbaar terrein over het graven van extra oppervlaktewater (464.000 euro) en voor de kosten van de oevervoorziening en het graven van extra ruimte voor water (135.000 euro).