Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

‘Schrap regiotaxi’

LISSE – ‘Schrap het ouderenvervoer ten gunste van de hulp in de huishouding’. Vorige maand kondigde wethouder Adri de Roon (D66) al aan dat de Wmo-kosten voor de hulp bij het huishouden hoger zullen uitvallen. Tijdens de vergadering van de commissie voor Maatschappij en Financiën van woensdag 14 mei gaf hij cijfers en een mogelijke oplossing hoe dit gat in de begroting op te vangen.

De Roon: ‘De hulp bij huishouden wordt dit jaar opnieuw aanbesteedt, maar de ISD verwacht dat de nieuwe contracten maar liefst 10 tot 30% duurder zullen uitvallen. Dat scheelt voor de betrokken gemeenten een half miljoen tot anderhalf miljoen per jaar extra. Voor Lisse moet je uitgaan dat we zo’n 150.000 euro duurder uit zijn voor al die jaren. Dat betekent bezuinigingen hier en daar. Een heel interessante en belangrijke optie is om het ouderenvervoer te schrappen: dat wil zeggen, het gebruik van de regiotaxi voor mensen van 65 jaar en ouder. Dat is geen wettelijke taak en je kunt je afvragen of dat nog van deze tijd is. In geld gezien is dit de makkelijkste en eenvoudigste oplossing, maar het is aan de gemeenteraad om hierover te oordelen.’