Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Buslading Belgen in Boerhaave

VOORHOUT – Veel gekker kan de voetbalgekte toch niet worden, zo oordeelde de neutrale voorbijganger. Vijftig Belgische cafégangers uit het lieflijke Zele namen de uitnodiging van een Voorhoutse vriend aan om het EK-voetbal te vieren in het geboortedorp van de beste keeper van de wereld, Edwin van der Sar.

Geheel getogen in oranje kledij togen de Belgen op zaterdagmiddag naar café restaurant Boerhaave om daar samen met andere Nederlandse voetbalfans de prestaties van Oranje te bekijken en zelf te ervaren wat de oranjegekte inhoudt. Dirk van Hecke, eigenaar van het Zeelse café New Topaz: “We komen het voetbalfeest meevieren. Het is zeker niet zo dat wij blij zijn als Nederland verliest, want wij voelen ons verbonden en kiezen partij voor Nederland.”

Hij vervolgt: “Voor onze gastheer en de andere Nederlandse fans hebben we speciale Belgische frieten en frikadellen meegenomen.” Een Belgische collega-fan maakte aansluitend een opmerking over de reclameposter die bij Boerhaave hing: “Het zijn frieten en geen frites!” Hoe hartverwarmend ook, de steun van onze zuiderburen mocht niet baten, want het Nederlands elftal ging na verlenging ten onder tegen de Russen.