Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Gemeente erkent fouten

LISSE – De gemeente heeft behoorlijk wat fouten gemaakt waar het ging om de afhandeling van een bouwaanvraag van een huis aan de Chopinstraat. De betreffende familie heeft een bezwaarprocedure ingediend en is op meerdere punten in het gelijk gesteld, zo bleek uit een verslag van deze hoorzitting die vorige week werd vrijgegeven.

De klacht is ingediend op 15 april en ruim een maand later, 23 mei, vond de hoorzitting plaats. Waar het ging om een gesprek in juli 2006 over de haalbaarheid van de bouwplannen tot uitbreiding van de woning aan de Chopinstraat, heeft de gemeente onjuiste informatie gegeven over het aspect projectmatigheid: ‘Dit is uiterst onzorgvuldig geweest’, zo staat er in de door burgemeester Corrie Langelaar ondertekende brief.

Ook de afhandeling van het bezwaarschrift heeft te lang geduurd: de termijn werd met enkele weken overschreden. Het afwijzen van het bezwaarschrift tegen het besluit van de gemeente moest de familie op 5 maart van dit jaar vernemen via de krant (Witte Weekblad, red.) en de website van de gemeente Lisse. Een formele brief van de gemeente liet echter op zich wachten tot 12 maart. Langelaar: ‘U stelt terecht dat enige vorm van excuses in de gemeentelijke brief gemist wordt.’

De burgemeester besluit: ‘Concluderend stellen wij met u dat er voorafgaand en in de procedure tot afhandeling van uw bouwaanvraag onjuistheden hebben plaatsgevonden. Wij zullen deze onjuistheden vertalen in de interne processen opdat deze in de toekomst voorkomen kunnen worden. Aan u als klager bieden wij onze excuses aan voor de gebreken die zich hebben voorgedaan. Voor wat betreft het overige hopen wij u met de zitting en bijgaande voldoende informatie te hebben gegeven dan wel dat wij uw verontwaardiging over hoe bepaalde zaken lopen, enigszins hebben kunnen wegnemen.’ Er is echter nog altijd geen toestemming gegeven voor de bouwvergunning.