Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Planken vallen van stellages St. Bartholomeuskerk

Kerk in de storm

VOORHOUT – Delen van de Herenstraat en de Aletta Jacobslaan waren zondag 22 juni afgezet voor al het verkeer, vanwege een aantal houten planken die door de wind uit de top van de bouwconstructie rondom de St. Bartholomeuskerk waren geblazen.

Door Joep Derksen

Rond drie uur ’s middags vielen twee hardhouten planken naar beneden en kwamen in een naburige tuin terecht. Een derde plank kon diezelfde dag niet worden gevonden. De politie en brandweer zette de Herenstraat af tussen café Boerhaave en de winkel Toys2Play. Het werd gedurende de rest van de zondag om zich op dat terrein te begeven en het autoverkeer werd omgeleid. De Voorhouters die al aanwezig waren in ’t Wapen van Voorhout maakten van de nood een deugd, want ze verbleven nog vele uren in het etablissement en lieten zich de versnaperingen goed smaken.

Kees van Velzen, voorzitter van de commissie Beheer van de St. Bartholomeus, kwam ook een kijkje nemen. Hij informeerde: “Er zijn in ieder geval twee planken van de stellages afgevallen en de omgeving is afgezet, mede met behulp van de hekken van de ijsclub. Morgen (afgelopen maandag – red.) wordt alles opnieuw vastgelegd door de uitvoerder, waarna de veiligheidsdiensten de constructie opnieuw beoordelen. Pas daarna kan het werk aan de kerk weer hervat worden.”
Toch mag het niet gebeuren dat er planken van de stellages afvallen, vindt Van Velzen dat ook niet? “Die planken liggen aardig vast, want ze zijn er kruiselings opgelegd. Ik heb met de uitvoerder gesproken over de planken die naar beneden zijn gevallen en hij vertelde dat dit kwam doordat er teveel wind op de punt stond. Met dit weer kunnen die planken niet vastgezet worden.”

1 Comments:

At 8:53 p.m., Anonymous Duplex Coat said...

Gelukkig geen gewonden gevallen, met een net werken, werkt misschien net iets handiger.

 

Een reactie posten

<< Home