Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Uitstel verbetervoorstellen

LISSE – Er is onverwachte vertraging opgetreden in de vorig jaar toegezegde verbetervoorstellen met betrekking tot de sturing en verantwoording van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) vorige week bekend, naar aanleiding van schriftelijke vragen van fractievoorzitter Cees Verburg (D66).

De Roon: ‘De materie is weerbarstiger gebleken dan zich aanvankelijk deed aanzien. Er is een gezamenlijke ambtelijke werkgroep van de ISD en de gemeente ingesteld. Het instellen van deze werkgroep heeft enige tijd op zich laten wachten, doordat niet alle gemeenten tijdig een ambtelijk vertegenwoordiger hebben aangewezen.’ Er zit verder weinig schot in het opstellen wat de opdracht is voor de ISD. Ook de werkwijze die door de vijf ISD-gemeenten gerealiseerd wordt, moet aansluiten bij de systemen waarmee de ISD werkt, zo laat De Roon weten.

De wethouder kan niet zeggen wanneer de toegezegde verbetervoorstellen alsnog worden ingediend: ‘Gezien de stand van zaken durf ik die vraag niet concreet te beantwoorden. Ik verwacht dat het dit jaar niet meer gaat lukken.’