Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 september 2008

‘We hadden nog uren door kunnen gaan’

Nacht van Sassem groot succes

SASSENHEIM – Het bruiste van de activiteiten tijdens de nacht van Sassem op vrijdag 29 augustus en de organisatie mocht circa 15.000 bezoekers verwelkomen. De mensen werden verrast met een keur aan kraampjes, speciale voorstellingen van de Sassenheimse brandweer die dit jaar haar 155-jarig bestaan viert, maar ook kermisachtige attracties, zoals een elektrische stier of een bungeejumptrampoline.

De countryzangeres Pam MacBeth opende het festijn en later werden de shoppende mensen verrast met een optreden van Jonie v.d. Meij. Een van de hoogtepunten waren zonder twijfel de modeshows, zo bevestigde ook Henk Salman, TOV-activiteitencoördinator: ‘Deze nacht van Sassem, die we vorig jaar na tien jaar opnieuw geïntroduceerd hebben, is een uitstekende manier om het dorp te promoten. Het was gezellig druk, de muzikale optredens en de 250ste voorstelling van toneelvereniging Pancras waren bijzonder en de modeshows waren spetterend. Overdag was het al gezellig druk, maar ’s avonds was de belangstelling gigantisch: we hadden gemakkelijk door kunnen gaan tot middernacht. Eigenlijk was het jammer dat we moesten zeggen: “Stop ermee!”, maar de horeca heeft het festijn heel mooi overgenomen. Volgend jaar op de laatste vrijdag van augustus vindt de Nacht van Sassem zeker weer plaats.’

Mevrouw Koomen zit ondertussen genietend op een bankje te kijken naar al wat er om haar heen gebeurd: ‘Het is hier in Sassenheim ook altijd gezellig en ik vind het leuk dat de activiteiten over de hele Hoofdstraat verspreid zijn: voor jong en oud is er van alles te doen.’ Ook Jan en Miriam van der Borght genoten: niet alleen van de Nacht zelf, maar ook van de zak caramel die ze bij een van de kraampjes gehaald hadden: ‘Een goede sfeer en prachtige ambiance!’

Ed Zuidhoek, eigenaar van Juwelier Wagenmakers, is samen met zijn personeel geheel gekleed in traditionele Spaanse klederdracht. ‘Dat is om het thema “Spanje” te benadrukken. Als ondernemer moet je het zelf ook een beetje gezellig maken, want het gaat erom dat de klant het naar de zin heeft.”