Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2008

“RGL doortrekken van Noordwijk naar Voorhout en Sassenheim”

NOORDWIJK – De gemeente en de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) hebben vorige week overleg gevoerd over de gemeentelijke bestuursvisie voor de toekomstige Ruimtelijke Ontwikkelingsplannen. NOV-voorzitter Arjan Slobbe informeert over het verloop van de gesprekken.

Door Joep Derksen

“We hebben maandelijks overleg met Leendert de Lange, wethouder van Economische Zaken. Met wethouder Ton van Rijnberk hebben we een veel lagere frequentie van overleg. De gesprekken verlopen altijd wel opbouwend en positief. Vorige week zijn we door wethouder Van Rijnberk geïnformeerd over de gemeentelijke RO-visies en we nemen deze informatie in beraad. Onze leden zullen de plannen bekijken en wij gaan de reacties verzamelen. Op dit moment valt er concreet niet teveel over te zeggen. We moeten ernaar blijven streven om in Noordwijk fijn te blijven wonen, werken en ondernemen.”

Goed, dat is een keurig politiek antwoord. Toch moeten er een aantal punten in de RO-plannen staan, die de ondernemers na aan het hart gaan. Kan Slobbe hierover uitweiden? “We willen de RijnGouwe Lijn (RGL) heel graag naar Noordwijk hebben, maar dan moet deze wel worden doorgetrokken naar Voorhout en Sassenheim. Alleen op deze manier krijgt Noordwijk een vaste verbindingslijn naar Schiphol. Deze overweging is veel belangrijker dan dat de RGL door het dorp loopt. De RGL zorgt voor verlichting van het (auto)gebruik van de wegen, maar dat zal niet gebeuren als deze RGL alleen maar tot aan het strand loopt. Juist door de lijn door te trekken naar Voorhout en Sassenheim kunnen mensen verleidt worden om met het Openbaar Vervoer te gaan.”
Slobbe zwijgt even, om daarna te vervolgen: “Ik wil toch een nuancering aanbrengen in wat ik gezegd heb. Als die RGL per sé door het dorp moet komen, dan lijkt het er wel op dat de gemeente een net alternatief in haar visie heeft opgenomen. We zouden er niet ongelukkig mee zijn om die RGL buiten het dorp om te laten lopen.”