Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Dierenartsenpraktijk ter discussie

LISSE – Vraagtekens worden alsnog gezet bij de toestemming die het college van burgemeester en wethouders heeft gegeven voor de vestiging van een dierenartsenpraktijk in het Pet Wellness Center aan de Koninginneweg 81. Raadslid Marianne Entrop (VVD) en fractievoorzitter Cees Verburg (D66) stelden schriftelijke vragen over de procedure.

Ze zijn van mening dat de vestiging van een dierenartsenpraktijk strijdig is met het bestemmingsplan ‘Centrum 1986’. Er zou in tegenstelling tot wat beweerd werd, toch een interne verbouwing ten behoeve van de vestiging van de Dierenartsenpraktijk hebben plaatsgevonden. ‘Wij vragen ons af in hoeverre er sprake is van een evenwichtige belangenafweging. Het college heeft zich sec laten leiden door planologische motieven. Naar onze overtuiging vereist de vestiging echter een bredere belangenafweging teneinde zorgvuldig te kunnen bepalen in hoeverre er daadwerkelijk sprake is van een ondergeschikte activiteit (in casu een dierenartsenpraktijk).’

‘Wat ons betreft is de kernvraag in hoeverre hier sprake is van een ‘Dierenartsenpraktijk van de Toekomst’ of een ‘Dierenspeciaalzaak van de Toekomst’. Het heeft er volgens ons alle schijn van dat via een U-bocht-constructie een volwaardige dierenartsenpraktijk in het PWC wordt gerealiseerd. Van onderhavig collegebesluit gaat ook een ongewenste precedentwerking uit op grond waarvan toekomstige aanvragen om in te stemmen met functies en gebruiksactiviteiten die ondergeschikt zijn aan het hoofdgebruik (detailhandel) op deze A-locatie in het Lissese Koopcentrum niet meer geweigerd kunnen worden. De vraag is in hoeverre inwoners en ondernemers hierop zitten te wachten.’
D66 en VVD dringen er bij het college op aan dat het besluit heroverwogen wordt. Het college heeft zes weken om te reageren op deze stellingname.