Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

“We willen heel Noordwijk carnaval laten vieren”

NOORDWIJK – Het prinsenpaar en jeugdprinsenpaar van De Noortukkers is bekend: Prins Party zal samen met Prinses Sunshine de carnavalsfestiviteiten in goede banen leiden. Hierbij worden ze ondersteund door Prins Hollandia en Prinses Naranja. Zoals elk jaar is er ook een thema bedacht en voor 2009 zal dat zijn: “Typisch Holland”.

Door Joep Derksen

In het dagelijks leven heten Prins Party en Prinses Sunshine: Kees en Corine Langeveld en ze zijn fervente carnavalsvierders. “Ieder jaar vieren we het in Noordwijkerhout, want daar leeft het meer. Het is onze taak dan ook om in Noordwijk meer ruchtbaarheid te geven aan het carnavalsfestijn. We willen dan ook als prinsenpaar een stempel drukken op dit carnaval. Niet dat we alles radicaal gaan omgooien, maar het zal zich uiten in de kleine dingetjes.”

Prins Party: “Ik heb bijvoorbeeld een lied gecomponeerd en we gaan kijken of dit samen met de dansmarietjes opgevoerd kan worden.” Prinses Sunshine: “We gaan bij de mensen langs: we bezoeken bejaarden, scholen en de Willem van den Berghstichting. Verder willen we het carnaval promoten en nieuwe leden aantrekken door leuke dingen te doen. Maar bovenal gaan we ervoor zorgen dat het carnaval zeer geslaagd wordt, zodat de mensen achteraf het gevoel hebben dat het een leuk feest was, met een enthousiast prinsenpaar.

Openingsact

Zaterdag 15 november werd het prinsenpaar bekend gemaakt: dat was een ervaring op zich, zo laat Prins Party weten: “Ik heb nog nooit zoveel gezoend, daar in De Muze, maar het was erg gezellig met een volle zaal. Ook de openingsact door de Oud-Prinsen en –Prinsessen was zeer geslaagd.”

Het prinsenpaar wordt bijgestaan door Prins Hollandia (Ruben Wesseling) en Prinses Naranja (Kaya Looije). Ze vertellen: “Carnaval betekent voor ons gezelligheid en feestvieren. Het hoort bij de Nederlandse cultuur. Wij hebben het de afgelopen jaren ook in Noordwijkerhout gevierd, maar wij willen bereiken dat heel Noordwijk komend jaar bij elkaar komt om gezellig carnaval te vieren. We willen het carnaval weer laten leven zoals het een aantal jaar geleden was.
De eerstvolgende carnavalsactiviteit in Noordwijk is Vatavond in Café De Wels op zaterdag 22 november. De dag erna volgt het Liedjesfestival in Hotel Royal aan de Voorstraat 76. Ook de jeugd komt flink aan haar trekken, want op 21 en 22 februari wordt er speciaal voor hen het carnaval gevierd op het SJC-terrein. Voor meer informatie: www.denoortukkers.nl.