Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Vragen over opheffen hondenuitlaatplaats

LISSE – ‘Wij vragen ons af hoe er in deze zaak met de belangen van de dieren en hun bezitters is omgegaan.’ Hans Bet (PvdA) stelde maandag 17 november middels een schriftelijke vraag het collegebesluit om de wielerbaan niet langer beschikbaar te stellen als hondenuitlaatplaats ter discussie.

Bet: ‘Uitlaatplekken voor honden worden in deze regio steeds schaarser en de wielerbaan wordt al jaren gebruikt als hondenuitlaatplaats. Het is een belangrijke uitlaatplaats omdat deze het hele jaar beschikbaar is, het een veilige plek is en er voldoende parkeerplaatsen zijn. Ook zijn er voldoende vuilnisbakken aanwezig om hondenpoep op te ruimen. Hondenpoep is voor zover wij weten en konden constateren nooit een probleem geweest. Het is in de gemeente goed gebruik om bij problemen gebruik te maken van communicatie als eerste methode om een probleem op te lossen.’
De fractievoorzitter stelde de volgende vragen: ‘Wat zijn de aard van de klachten? Zijn deze langdurig en consistent? Zijn deze klachten gecontroleerd? Waarom heeft de gemeente bijvoorbeeld door middel van een bord de eigenaars van honden niet op de hoogte gebracht van dit probleem en de door de gemeente bedachte oplossing? Is de gemeente alsnog bereid dit probleem door middel van communicatie op te lossen?