Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

“Ik was wat te enthousiast”

VOORHOUT – “Ik ben zelf schuldig geweest aan deze hele toestand.” Ludi van Zanten, directeur van De Speelbrug steekt de hand in eigen boezem. “Het is stom geweest, maar ik kan niets terugdraaien. Ik dacht: we krijgen hier subsidie voor, en daar waren we zo blij mee, dat we voor een bepaalde datum die gebouwen wilden plaatsen uit angst dat we de subsidie uiteindelijk toch niet zouden krijgen. De les is dat ik voortaan niet meer zo enthousiast moet wezen. Ik had helemaal niet gedacht dat het zo erg was wat ik deed, maar nu is iedereen boos op me en dat ben ik helemaal niet gewend. ”

Achteraf weet Van Zanten dat deze angst nergens voor nodig was, maar ze accepteert de consequenties die uit haar beslissing voortvloeien. Tot de bezwaartermijn van de vergunningsaanvraag afloopt, heeft de gemeente een bouwstop ingelast. Pas wanneer het college van burgemeester en wethouders een bouwvergunning afgeeft, kunnen de cascogebouwen worden voltooid. Dit gebeurt op z’n vroegst maandag 23 november.

Over de bewonersbijeenkomst waar de gemeente niet kwam opdagen vertelt Van Zanten: “Wethouder Van der Meer wilde niet bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn, want hij wilde niet met zijn aanwezigheid de indruk wekken dat hij zich achter onze actie schaarde. Dat standpunt kan ik prima begrijpen. De bewoners waren echter heel erg boos, omdat ze niet met de gemeente konden praten. Uiteindelijk bleek wel dat niemand echt tegen de buitenschoolse opvang is, dus ik hoop dat we maandag de bouw kunnen voortzetten, zodat er niet in januari 60 kinderen op straat staan.”
De meeste polemiek die avond ging in feite over een schetsplan voor toekomstige nieuwbouw, laat Van Zanten weten: “Op deze tekening zonder enige waarde stond een doorgaande weg en hierdoor is de boel ontploft. Deze onrust was echter niet nodig, want in januari gaan we overleggen met de buurtbewoners over de plannen.”