Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Dansschool Moves wil scoren op WK Hiphop & Streetdance

NOORDWIJK – Ruim twee jaar geleden zette de toen pas 20-jarige Brenda Heemskerk een eigen dansschool op en nu al mogen verschillende van haar leerlingen deelnemen aan het WK Hiphop & Streetdance in Eindhoven.

Woensdag 19 november is het zover: dan mogen de demogroepen “No Kidding”, “No Comment”, “No Mercy” en “No Excuse” zich meten met de beste hiphoppers en streetdancers van de wereld. De kinderen in de leeftijdsgroepen van 7 t/m 16 jaar hebben veel geleerd van Brenda en Lianne Heemskerk en medechoreograaf Louis Warning. “Ze zijn een echte groep geworden!”, laat deze laatste het geheim van hun succes weten.

Brenda vertelt: “Op 24 maart 2006 heb ik Dansschool Moves opgestart en binnen een week had ik 100 leden. Dit is de eerste keer dat we naar het WK gaan en we onderscheiden ons van andere teams, doordat wij de nieuwe hiphop uitvoeren. Niet iedereen in Nederland is hier al klaar voor, maar er zijn ook Amerikaanse juryleden die bekend zijn met dit fenomeen.”
Het WK wordt uitgezonden op TMF; gaat Dansschool Moves winnen? “Ik ben nog veel zenuwachtiger dan de kinderen, maar we gaan hen gewoon lekker coachen en dan kijken we wel wat het resultaat is.” Voor meer informatie: www.moves.nl/noordwijk.