Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

Nieuwe Hooghkamer bereikt hoogste punt

VOORHOUT – De oude boerderij Hooghkamer bereikte vrijdag 31 oktober het hoogste punt van de verbouwing. Een heuglijk moment voor de eigenaren Aad en Ina Groen, maar ook veel Voorhouters zullen blij zijn met het resultaat. Emiel van der Hoeven van de Historische Kring Voorhout kwam speciaal kijken naar de nieuwe staat van het gebouw en concludeerde: “Dit doet ons goed”.

Het echtpaar laat hem zien: “De kelders zijn helemaal in de oude staat opgetrokken en het huis is gebouwd op de oude fundering, met de nieuwe fundering ernaast. We zijn van plan om aan de buitenkant een naambord ‘Hooghkamer’ te plaatsen, maar omdat dit pand onder de monumentenzorg komt te vallen, zullen we dit in overleg doen met de monumentencommissie.”

Ina en Aad Groen hebben de grond gekocht in juli 2007: “Eind van dit jaar verwachten we in onze woning te trekken, al noemen we het nog steeds ‘De boerderij’. We zijn superblij dat we hier komen wonen, al is het wel jammer dat deze locatie niet het oorspronkelijke adres ‘Jacoba van Beierenweg 48 – 50’ heeft behouden, maar is veranderd in ‘Mozartlaan 9’.” Van der Hoeven is ook tevreden: “Wij van de Historische Kring Voorhout hebben wel eens gedacht: ‘Komt het nog wel goed?’, maar het is goedgekomen.” Het achterhuis, waar oorspronkelijk de stallen stonden, is momenteel al klaar en staat nog te koop voor 1.150.000 euro.