Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Sint is er weer

TEYLINGEN – De Sint is weer in het land en menig kind zal de hele zondag zijn handjes niet gewassen hebben, omdat Sinterklaas een handje gegeven had. Vele honderden mensen verwelkomden de goedheiligman toen hij met zijn boot over de Leidsevaart kwam aanvaren.

Burgemeester Sander Schelberg riep de aanwezigen luid op flink te gaan zwaaien zodat de boot niet de verkeerde kant op zou gaan en dat werkte, want enkele minuten later kon de bootpiet het vaartuig aan de geïmproviseerde kade aanleggen. De Sint zette, begeleid door de vrolijke muziek van de Pietenband, voet aan wal en zijn eerste opmerking was: “Het is fantastisch om in Voorhout te zijn!”
De vijfjarige Lizzi keek al wekenlang uit naar de komst van Sinterklaas, zo laat ze weten. “Ik kijk iedere dag naar het Sinterklaasjournaal en heb allerlei liedjes op school geleerd. Vanavond ga ik mijn schoen zetten en ik hoop dat ik een roze step krijg!” Ook de 7-jarige Zouher hoopt op een groot cadeau en Lenka (6) vertelt: “Ik kom hier ieder jaar. Hopelijk krijg ik een fiets voor mijn Babybornpop.”