Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Omwonenden buitenschoolse opvang voor voldongen feit

VOORHOUT – “Het is een fraai staaltje van onbehoorlijk bestuur”, zo oordeelt een omwonende over de plaatsing van de gebouwen voor de buitenschoolse opvang van De Speelbrug bij de Jacoba van Beierenlaan. Terwijl de periode waarin omwonenden bezwaren en zienswijzen in kunnen dienen pas op 19 november afloopt, zijn de panden al geplaatst en is een tiental bomen verwijderd. Het zorgt voor kwaad bloed.

Door Joep Derksen

Een omwonende die het geheel aankaartte spreekt alleen onder de voorwaarde van volledige anonimiteit: “Ik wil in de toekomst nog met de gemeente en De Speelbrug praten en die gesprekken kunnen het beste neutraal beginnen.” Hij was ook aanwezig op de informatiebijeenkomst van donderdag 13 november, die was georganiseerd door de Speelburg om de omwonenden te informeren over de buitenschoolse opvang. “Hier bleek de gemeente niet bij aanwezig dus alle vragen aan de gemeente konden niet gesteld worden. In beginsel is niemand echt tegen bouw op die locatie, maar die boxen zijn al geplaatst zonder dat de vergunningen rond zijn. We worden voor een voldongen feit geplaatst.”
Wel bestaat er onrust bij de in de buurt wonende appartementbewoners: zij zijn bevreesd voor verlies van het uitzicht en hangjongeren die zich in de avonduren in de omgeving verpozen. “Er komt toch een mooie speelplaats, meer verkeer, voetgangers en fietsers waar ze overlast van kunnen krijgen. Wat ons rijtje huizen betreft: we hebben een doodlopende straat achter ons en zijn bevreesd dat we met sluipverkeer te maken krijgen. Ons voorstel is om de ingang van de Buitenschoolse opvang aan het grote parkeerterrein bij het cluster te plaatsen. Dan zullen wij geen last hebben van het verkeer.”