Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

“Wij hebben geen partijbelangen”

STREEK – Marian Rood uit Voorhout staat op de achtste plaats van de Algemene Waterschapspartij. “Ik ben op allerlei manieren al een tijdje betrokken bij het water, bijvoorbeeld met het Waterplan Leidschendam –Voorburg. Water is een onderwerp wat iedereen raakt. In je leefomgeving is water erg belangrijk. Iedereen gaat ervan uit dat ze droge voeten hebben, maar dat moet goed geregeld zijn.”

Door Joep Derksen

Over de noodzaak om te stemmen voor de Waterschapsverkiezingen: “Het heeft zeker zin: als oudste democratische bestuur dat Nederland kent, moeten we trots op de Waterschappen zijn. Het Waterschap heeft zeker invloed: het gaat om droge voeten, het water moet schoon zijn en gezuiverd worden. In Amerika vinden grote overstromingen plaats en daar willen wij niet naar toe. De strijd tegen het water heeft ons altijd gebonden.”

Over de politisering van de Waterschapsverkiezingen: “Dat is de reden waarom de Algemene Waterschapspartij is opgericht. We zijn een onafhankelijke partij: de Waterschappen moeten niet gepolitiseerd worden. Wij hebben geen partijbelangen en willen niet dat het waterbelang wordt uitgewisseld voor een ander belang. We onderscheiden ons doordat we goede vrouwelijke kandidaten brengen, die deskundig en onafhankelijk zijn, onder leiding van een vrouwelijke lijsttrekker.”

Ze vervolgt: “Het is heel bijzonder dat je hier in de Bollenstreek het water echt overal om je heen ziet. De Kaag is heel mooi en de duinen zijn vlakbij: zij zijn een belangrijke bescherming tegen het water van de zee. De polders moeten versterkt worden, waarbij de burgers kunnen wandelen over een dijkje, zodat we een recreatief medegebruik van water kunnen realiseren.”

Ze besluit: “In water moet veel meer geïnvesteerd worden, de komende jaren. Ik verwacht niet dat de waterschapslasten kunnen dalen. Met lange termijnvisie moeten we zorgen dat je het efficiënt doet en hiervoor moeten we slim investeren. De kostenstijgingen moet je beperkt houden, bijvoorbeeld door zaken als uitbaggeren niet uit te stellen, maar het gewoon te doen.”
Wat denkt u dat het opkomstpercentage zal zijn voor de verkiezingen (bij de vorige verkiezingen was dit 17%)? Dat is moeilijk te voorspellen, al is er wel veel aandacht voor de verkiezingen. Het is heel belangrijk dat er een hoge opkomst komt van 30%.”