Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2009

Kinderkookclubfeestweek voor tienjarig bestaan

TEYLINGEN – De kinderkookclub bestaat dit jaar tien jaar en dat wordt groots gevierd. Niemand minder dan de zeer bekende chef-kok Pierre Windt komt naar Voorhout om de kinderen enkele geheimen van het koken te tonen. Donderdag 2 april geeft hij smaaklessen en krijgt de jeugd tegelijkertijd kooklessen met burgemeester Sander Schelberg.

Door Joep Derksen

Dat de kinderkookclub zo succesvol is, ligt niet alleen aan het enthousiasme van de deelnemende jeugd, maar zeker ook aan de vele uren die Cora Lippens, Arjan Kralt, Marco van Veelen, Cees Hoek en Willem Vogels erin steken. Deze laatste laat weten: “Ik had helemaal niet verwacht dat het op zo’n positieve manier uit de hand zou lopen. Nog altijd is er een wachttijd van twee jaar voor de kinderen die willen deelnemen. Wij vinden het zo leuk, dat we de kinderkookclub blijven organiseren.”

In het afgelopen decennium heeft de kinderkookclub, waar wekelijks 26 kinderen de geneugten van het koken wordt bijgebracht, veel hoogtepunten gehad. In 2004 werd het kinderkookboek Smullen uitgegeven: hiervan zijn 3.000 exemplaren verkocht. Het kinderkookboek De Jonge Garde dat in 2006 verscheen heeft al een oplage van 6.000 stuks. Ook heeft het televisieprogramma Live & Cooking opnames gemaakt.

Feestweek

Van 30 maart tot en met drie april is er een heuse kinderkookclubfeestweek, met een keur aan activiteiten. Hiervoor kunnen kinderen zich nog opgeven. Op maandag 30 maart, dinsdag 31 maart, woensdag 1 april en vrijdag 3 april, van 15:45 uur tot 17:30 uur, kunnen kinderen een echte pizza bakken. De kosten hiervoor bedragen 7,50 euro, maar de deelnemers krijgen een gratis kookboek. Op donderdag 2 april vindt er een kookles plaats met de kinderen van de kookclub en burgemeester Sander Schelberg. Tegelijkertijd geeft Pierre Windt een smaakles. Vogels laat weten: “Deze dag is echt D-Day: Pierre Windt leert de kinderen van 16:45 uur tot 17:30 uur koken. De opbrengsten van de feestweek aan naar het goede doel: Stichting Juul (
www.stichtingjuul.nl). We hopen in de feestweek 128 kinderen te mogen verwelkomen, zodat we aan de Stichting Juul een bedrag van 1.000 euro kunnen overhandigen.”
Aanmelden kan bij Willem Vogels: T: 06 2222 9057 of E: willemvogels@hotmail.com. Voor meer informatie: www.indenvoorhoutschepot.nl.