Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Inspraak achteraf voor inwoners over fusie

LISSE – Een speciale raadsinformatiebijeenkomst (RIB) om met de inwoners in gesprek te gaan over de plannen voor gemeentelijke fusie en samenwerking. Zaterdag 27 juni van 10:00 uur tot 12:00 uur kunnen de voor- en tegenstanders hun mening geven over dit onderwerp op deze door D66 en Nieuw Lisse georganiseerde RIB, zo werd woensdag 6 mei bekend tijdens het raadspresidium.
De andere partijen twijfelden over het nut van deze bijeenkomst, die in het gemeentehuis plaats zal vinden. Zo liet fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) onder meer weten: ‘De besluitvorming over dit onderwerp vindt al tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 18 juni plaats, maar deze RIB is pas daarna.’ Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) antwoordde hierop namens zijn partij en Nieuw Lisse: ‘Onze motie van vorige maand om tijdens de vergadering van 18 juni alleen richtinggevende uitspraken te doen over een gemeentelijke fusie, haalde het niet. Wij voorzien de bevolking van informatie en zullen dit spoor volgen richting de verkiezingen. Een meerderheid van de raad zegt dat ze al in juni kan besluiten over dit belangrijke onderwerp, maar Nieuw Lisse en D66 kunnen dat niet. We willen met deskundigen en voor- en tegenstanders discussiëren over dit maatschappelijke onderwerp. Aan het eind van de bijeenkomst kunnen er richtinggevende uitspraken gedaan worden aan de hand van stellingen.’