Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Uitstel gebiedsvisie Keukenhof

LISSE – De gebiedsvisie over Keukenhof is voor onbepaalde tijd aangehouden door het college van burgemeester en wethouders. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend tijdens het raadspresidium van woensdag 6 mei, als antwoord op een vraag van fractievoorzitter Cees Verburg (D66).
Brekelmans: ‘Deze gebiedsvisie hebben we aangehouden omdat hierin de inzet van gronden van de gemeente als voorwaarde is gesteld. Maar dan moet die grond wel beschikbaar zijn en op dit moment is hier geen overeenstemming over. Die grond is dus niet beschikbaar en dus kan de gebiedsvisie niet doorgaan. Eerst moet er overeenstemming zijn over de inzet van gemeentelijk eigendom. Op korte termijn is er overleg met het bloementuinbestuur en het bestuur van het landgoed. We willen komen tot een privaatrechtelijke overeenkomst, waarbij ook de voorwaarden worden vastgesteld waaronder het gemeentelijk eigendom ter beschikking worden gesteld. We zijn ervan doordrongen dat er geen tijd te verliezen is, maar die onderhandelingen lopen dus.’