Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

“Mix van carnavalsavond en zomerfeest”

Kaartverkoop Midsummer Carnaval van start

VOORHOUT – Hét zomerfeest van het jaar vindt zaterdag 13 juni plaats in @Hok: de derde editie van het Midsummer Carnaval. Dit jaar treden drie artiesten op die gegarandeerd zorgen voor een fantastische avond stappen. Met de van de KPN-reclame bekende Fons (Kan nie prate nie singe nie), DJ Maurice en de bubbling/rap artiest D-Kaya kunnen de verwachte honderden bezoekers uitkijken naar een perfecte party.

Door Joep Derksen

Minimaal 350 bezoekers zullen het Midsummer Carnaval ongetwijfeld zeker bezoeken. De organisatoren Richard Verhoogt, Joeri Marijt en Stephan Hoogink hebben ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om van het Midsummer Carnaval en succes te maken. Ze kiezen dan ook niet zomaar enkele artiesten, maar kijken goed of de artiesten elkaar ook aanvullen. “Het wordt een mix van een carnavalsavond en een zomerfeest”, zo informeren ze. “Iedereen kent Fons van de reclame en het is leuk om hem in het echt te zien. Overigens, hij kan wel echt goed zingen, hoor!”

Over D-Kaya laat Verhoogt weten: “Joeri en ik bezochten een Surinaams feest in Dordrecht en daar was een heel grote Surinaamse zanger en rapper waar we erg van onder de indruk waren. Hij maakte perfecte bubbling muziek, een vorm van snelle rap waar je een zomers gevoel van krijgt. In de omgeving van Rotterdam en Dordrecht is D-Kaya een heel bekende naam en in de Duin- en Bollenstreek maakt hij zijn debuut.”

Onwijs

DJ Maurice treedt dit jaar weer op, nadat hij er vorig jaar, na de verloren voetbalwedstrijd op 21 juni 2008 er persoonlijk voor zorgde dat de sfeer bij het Midsummer Carnaval toch optimaal bleef. “Hij is een van de toonaangevende DJ’s in het après ski-gebeuren en maakte er vorig jaar zo’n onwijs feest van dat we hem graag weer wilden hebben”, laten de drie organisatoren weten. “Nu hebben we drie artiesten die elkaar heel erg aanvullen. Fons is de volkszanger, D-Kaya de bubbling rapper en DJ Maurice draait van alles door elkaar heen.”

Nu het Midsummer Carnaval alweer voor de derde keer wordt georganiseerd, ligt de vraag voor de hand waar dit evenement naar toe gaat: blijven de organisatoren zich richten op Voorhout of kijken ze ook naar de omgeving? “Ieder jaar doen we het beter en groter en dit jaar zal de aankleding nog gekker en tropischer worden. Vorig jaar waren er al veel Sassenheimers bij, dus er is nu ook een kaartverkooppunt in Sassenheim. Ook Noordwijkerhout, een dorp waar men weet wat carnaval vieren is, proberen we meer bij het Midsummer Carnaval te betrekken en zo willen we groeien naar een regionale aanpak. Wellicht organiseren we het Midsummer Carnaval bij ons vijfjarig jubileum in De Tulp: voor 2.500 bezoekers.”
Dankzij vele sponsors als Zuidhoek B.V. zijn de toegangsprijzen gelijk aan het vorige jaar. Kaarten zijn voor 16-plussers in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij: Primera Voorhout en Café Boerhaave in Voorhout en Primera v.d. Lans in Sassenheim. Aan de deur kosten de kaarten 12,50 euro, indien ze nog voorradig zijn. De dresscode is: Tropical.