Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Open eettafel draait op vrijwilligers

Sassenheim – Vier dagen per week maken tientallen mensen gebruik van de open eettafel in De Schutse. Onder hen zijn niet alleen bewoners, maar ook veel omwonenden, die een gezellig praatje combineren met een heerlijke maaltijd.

Ria van Diest, vrijwilliger en medeorganisator van de open eettafel, vertelt: ‘De bewoners van de Schutse hebben contact met andere mensen. Je zit met verschillende mensen aan tafel en je kunt een gezellig praatje hebben. Ik zet me hier al jaren voor in en zorg dat alles goed verloopt. De kwaliteit van het eten moet goed zijn, maar we zorgen er ook voor dat de tafels keurig gedekt zijn.’

Een van de mensen die gebruik maken van de eettafel is buurtbewoner Huib Tukker (70). Hij laat weten: ‘Waarom ik deelneem aan de open eettafel? Ik vind het prettig: je hebt contact met de mensen en praat over koetjes en kalfjes. Deze open eettafel bestaat al ruim twaalf jaar en ik ben er vanaf het begin bij betrokken. Ik ben allenig en eet hier vier keer per week. Het smaakt hier altijd best, want je krijgt gezond eten met verse groenten en aardappelen.’
Alle 55-plussers zijn welkom bij de open eettafel. Reserveren kan, minimaal een dag van tevoren, bij de receptie van De Schutse.