Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Open dag bedrijventerrein Gravendam groot succes

NOORDWIJKERHOUT – Honderden mensen bezochten de open dag van bedrijventerrein Gravendam en zonder uitzondering genoot iedereen volop. Voor de kinderen waren er springkussens, klimwanden, een ballonnenwedstrijd en een simultaanschaakwedstrijd waaraan ook veel volwassenen deelnamen. Met een trein konden de bezoekers het hele bedrijventerrein bekijken en voor de geluksvogels was de ‘4-wheeldrive helling experience’ een ervaring op zich. Voor velen deed zich deze dag ook een unieke mogelijkheid voor: een echte helikoptervlucht over de Bollenstreek.

Iwan Hulsebosch, bestuurslid van de gebruikersvereniging Gravendam, laat weten over het verloop van de dag: “Het is heel goed gegaan. We hebben het getroffen met het weer; alleen rond het middaguur waren er een paar spettertjes. Het aantal bezoekers was groots en de verkeersbegeleiders zeiden dat er zeker rond de 3.000 mensen op het park zijn geweest. Zelf ben ik ook met die kraan omhoog geweest en zag heel veel volk. Daarnaast bezochten veel mensen de bedrijven. Deze dag was een groot succes; met zoveel mensen op het park. Bovendien hebben we geen enkele narigheid gehad.”

Wat waren de toppers qua attracties? “Als eerste de helikopter, die wel wat laat op gang kwam, qua inschrijvingen. Maar in de loop van de dag vormde zich toch een rij van deelnemers en aan het einde van de dag hebben we mensen helaas teleur moeten stellen. Daarnaast waren andere toppers het kindercircus, het met de kraan omhoog gaan, de posters die geprint konden worden en de vele geschminkte gezichtjes.”
Hulsebosch besluit: “Alle ondernemers waren zeer tevreden, ook diegenen die achterop het industrieterrein Gravendam gevestigd zijn. Na afloop van de open dag hadden we een barbecue en in al het enthousiasme werd gezegd dat we zo’n open dag maar ieder jaar moesten gaan organiseren, of eens per drie jaar. Dat gaan we echter niet doen; we houden het eens in de vijf jaar, want zo’n open dag moet wel uniek blijven. Bovendien zijn we met negen mensen sinds januari naast ons werk volop bezig geweest met de voorbereidingen van de open dag. Tot slot kost dit evenement de ondernemers toch zo’n 18.000 euro; daar moet je wel een tijd voor sparen, wil je de bedrijfscontributie laag houden. De conclusie van de open dag was echter onomstreden: het was een groot succes!”