Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Oude Jeroenskerk mag beklommen worden

NOORDWIJK – Oude tijden herleefden op het moment dat burgemeesters Harry Groen (Noordwijk), Corrie Langelaar (Lisse) en Gerrit Goedhart (Noordwijkerhout) met drie lange touwen de klokken van de Oude Jeroenskerk deden luiden. De herinneringen aan de voormalige torentrekkers kwamen weer levendig boven.


Nadat wethouder Van Rijnberk met een symbolische sleutel de kerkdeur opende, werd een oude droom van gemeenteraadslid Hans van den Berg (PvdA) bewaarheid. Samen met vele vrijwilligers heeft hij ervoor gezorgd dat voortaan de Oude Jeroenskerk onder begeleiding beklommen kan worden.
De eer voor de ‘eerste klim’ kregen twaalf Noordwijkse Jeroenen, die hier samen met burgemeester Groen bovenop de kerk staan en genieten van een prachtig uitzicht over de gehele Bollenstreek. Zelfs de verkeerstoren van Schiphol is nog goed te zien, zo merkten de torenklimmers.