Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

“Derde helft is het belangrijkste”

Islamitisch voetbaltoernooi op Eerste Pinksterdag

NOORDWIJK – Het voetbaltoernooi van de Integratie Vereniging Noordwijk (IVN) mocht zondag 31 mei, eerste Pinksterdag, rekenen op een groot aantal deelnemers. Na het startschot van wethouder Gerben van Duin zetten zich 16 teams afkomstig uit de hele randstad in om het toernooi te winnen. Dit jaar waren er nog geen dames die voetbalden, maar daar gaat in 2010 verandering in komen, als het aan Van Duin ligt: “Ik weet zeker dat de leden van de Jongerenraad Noordwijk dan een gemengd team kunnen samenstellen.”

Door Joep Derksen

De wethouder zorgde enthousiast voor het startschot: een knal met de bal richting de goal. Even daarvoor liet hij de grotendeels islamitische deelnemers zien hoe je een bal hoog moet houden. Over de reden waarom hij als wethouder-Sport hier aanwezig was, liet Van Duin, genietend van een halal-pannenkoek, weten: “Sport is goed voor de gezondheid en de sociale contacten. Deze jonge mensen geven hun best op het islamitisch toernooi; er is overigens geen verschil met andere voetbaltoernooien, al heb ik nog nooit zo vroeg in de ochtend pannenkoeken gegeten.”

Er wordt gezegd dat sport verbroederd, maar vaak is daar langs de zijlijn of op de televisie weinig te zien: ellebogenstoten, doodsschoppen en verbale scheldkanonnades lijken vaak de boventoon te voeren. De wethouder: “De derde helft is in feite het belangrijkste, want na afloop beoordeel je samen hoe leuk de wedstrijd was. Ik hoop dat volgend jaar meer Noordwijkse jeugd zal deelnemen aan dit islamitisch toernooi, want je kunt hier een prachtig Pinkstertoernooi van maken. Dit is nu al een hoogstaand toernooi met 12 volwassen teams en vier juniorenteams. Ik weet zeker dat er volgend jaar een jongerenraadteam zal staan.”

De aanwezige leden van de Jongerenraad, Anouk Plug, Linnéa Elfing en Ouissal El Kachati waren wat minder enthousiast. Zij lieten weten: “We moeten eerst kijken of de meerderheid van de Jongerenraad het hier wel mee eens is.” Hoe dan ook, voor medeorganisator Abdel Azzaoui kon de dag al niet meer stuk: “De gemeente sponsort ons door het beschikbaar stellen van een veld van V.V. Noordwijk. Op dit veld spelen we volgens de zaalvoetbalregels. Dit jaar is er geen vrouwenteam, maar als het aan mij ligt, dan spelen we volgend jaar absoluut met vrouwenteams.”
Aan het einde van het toernooi overhandigde burgemeester Harry Groen het winnende team de beker.


1 Comments:

At 8:14 a.m., Anonymous Anoniem said...

Leuk stukje

 

Een reactie posten

<< Home