Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

Duizenden bezoekers verwacht bij zomerbraderie

Heilige Geestweg afgesloten

NOORDWIJK – Voor het eerst in haar bestaan duurt de zomerbraderie in de Kerkstraat het hele weekend. Niet alleen zaterdag 20 juni, maar ook zondag 21 juni kunnen bezoekers genieten van de vele tientallen kramen en activiteiten die er te bewonderen zijn.

Door Joep Derksen

De gezamenlijke winkeliers hebben de handen ineen geslagen om er een uiterst succesvol weekend van te maken. En om dit te bereiken, halen ze alles uit de kast, zo laat organisator Krijn van der Bent weten: “Op zaterdag en zondag hebben we zo’n zestig kramen in de straat, met voor elk wat wils. Of je nu hobbyist of verzamelaar bent, sieraden wilt maken of interesse hebt in dameskleding. Ook is er een springkussen en een zweefmolen voor de kinderen en kan genoten worden van allerlei soorten houten speelgoed.”

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: “Niet alleen worden er verse oliebollen gebakken, maar kun je ook genieten van een broodje shoarma beenham. De gemeente is zo behulpzaam geweest om de Heilige Geestweg af te sluiten voor al het verkeer tijdens de zomerbraderie. Proeflokaal Thomas en Hoek’s Vis hebben dan op het weggedeelte voor hun zaak een groot terras staan. Maar ook elders in de Kerkstraat zijn meerdere terrassen te vinden. Dus tussen het kijken en genieten door heb je ook mooie rustmomenten.”

Vrolijk

De sfeer wordt helemaal vrolijk met de gezellige muziek van evenementenband ’t is Keun, waarop heerlijk meegedeind kan worden. Wilt u dit jaar nog een goed doel helpen? Het Dierenasiel Noordwijk en Team Bollenstreek van de Roparun zijn aanwezig en op zoek naar steun.

Van der Bent laat verder weten: “Vorig jaar mochten we enkele duizenden bezoekers verwelkomen. Zowel op zaterdag als op zondag zijn de meeste winkels gewoon open, zodat je naast het bekijken van de kramen ook in de winkels kunt komen. De zomerbraderie valt samen met de markt Onder de Linden op de Voorstraat: hierdoor loop je van het ene evenement automatisch naar het andere. Met in totaal 120 kramen vervolg je je weg in een waar lint van kramen.
De zomerbraderie vindt plaats in de Kerkstraat (Noordwijk-Binnen): zaterdag 20 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur en zondag 21 juni van 12:00 uur tot 17:00 uur. Entree is gratis. Voor meer informatie: www.dekerkstraat.nl.