Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

Laatste obstakeltjes voor realisatie supermarkt bijna weg

VOORHOUT – Het gedeelte van Herenstaete waar de Plus van Dijk supermarkt moet komen is nog niet opgeleverd. Maar ook hier gloort licht aan de horizon. “Het supermarktdeel kan gewoon in gebruik genomen worden.”

Eigenaar John van Dijk liet weten over de vertraging: “We zitten in de eindfase van de oplevering. Het gaat om de vloer van de parkeergarage en een rapport van een deskundige. Die geeft nog een kwaliteitsoordeel: in welke staat de slijtvastheid van de vloer moet zijn. Dat rapport wordt nu opgemaakt en als deze deskundige zegt dat er iets aan gedaan moet worden, duurt de oplevering langer. Als er niets hoeft te gebeuren, dan kan het deel waar de supermarkt in komt opgeleverd worden. De staat van deze parkeergarage, die een andere is dan de bewonersparkeergarage is het allerlaatste echte obstakel.”

Wanneer kan Van Dijk in het pand om de voorbereidingen te treffen voor het verhuizen van zijn supermarkt? “Op dit moment is dat nog niet duidelijk: het kan wel drie weken duren voordat ik aan de slag kan. De ervaringen met de aannemer zijn van dien aard dat we heel voorzichtig manoeuvreren. Toezeggingen van de aannemer kunnen we niet altijd serieus nemen. We nemen het pand alleen af als het ook allemaal klaar is.”
Harry van Noorden, directeur van Thunissen Bouw, kon positief nieuws melden: “Op dit moment kan het deel waar de Plus supermarkt in komt gewoon in gebruik genomen worden. Wij moeten opleveren aan Timpaan en ons standpunt is: ‘Laten we die vloer gewoon van een extra behandeling voorzien en dan hebben we het later over de kosten.’