Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Luchtkussenfestival trekt publiek uit wijde omgeving

VOORHOUT – Het grootste luchtkussenfestival van Nederland was zondag 7 juni weer een groot succes. Duizenden mensen bezochten de Herenstraat en de talloze kinderen sprongen, doken, en vlogen door de lucht dat het een lieve lust was. Verschillende mensen hadden een schietgebedje gedaan of de pastoor gevraagd om een goed weerwoordje te doen bij de Allerhoogste en ongetwijfeld hielp het. Tot 16:00 uur was het stralend weer, waarna Pluvius zijn toorn liet zien.

Als er al een thema gelinkt was aan het luchtkussenfestival, zou dat “Water” geweest zijn, want veel van de attracties waren gerelateerd aan het water. Of het nu ging om de touwtrekbaan, waar het ene team de andere vijf jongelui in een grote waterbak trok, of een luchtkussen met glijbaan eindigend in een aquaton. Nieuw waren de racefietsen waarbij de verliezer ondergedompeld werd in een stortbad, maar ook de oude bekende attracties waren echte publiekstrekkers. Lange rijen kinderen stonden voor de happende hond en de happende haai en de gillen van plezier waren in de wijde omgeving te horen als weer een groep kinderen een luchtkussenstormbaan aan het veroveren was.
Dankzij de vele vrijwilligers van onder meer de Oranje Vereniging Voorhout en de Rotary Voorhout was dit Luchtkussenfestival een editie om niet te vergeten. Nog maar 360 nachten slapen en dan kan weer genoten worden van de volgende editie…