Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Opmerkelijke uitspraken van wethouder Vroom

NOORDWIJK –Wethouder Martijn Vroom (CDA) reageerde zaterdag 6 juni met deze uitspraak op de resultaten van de Europese Verkiezingen. De PVV van Geert Wilders blijkt in Noordwijk het meeste aantal stemmen gehaald te hebben.

Vroom vertelt over de reden waarom hij zich zorgen maakt dat Geert Wilders wel érg veel stemmen won: “Ik mis Pim Fortuijn nog steeds. En ook met de analyse van Geert Wilders kan ik tot 80% meegaan. Kijk maar naar wat er in Gouda aan de hand is. Maar de oplossingen van Wilders zijn absoluut te beperkt en te kortzichtig. Hij stelt voor om mensen een knieschot te geven of te deporteren. Je moet je ernstig afvragen of dat niet extreem rechts is. De “oplossingen” van Geert Wilders klinken heerlijk simpel. Maar het lost niks op."
"Ik ken de politieke partijen in Noordwijk en die zitten allemaal als een stuk constructiever en verstandiger dan wat Geert beweert. Toch kan ik me voorstellen dat het voor bepaalde mensen aanlokkelijk is om in Noordwijk een poging te wagen. Als een politieke partij onlangs tégen een voorstel stemt om extra geld voor peuterspeelzaalwerk beschikbaar te stellen zodat kinderen eerder en beter Nederlands leren, met als reden dat we dat geld niet moeten uitgeven aan niet-Nederlanders en “dat ze gewoon achter die schotelantennes vandaan moeten komen’, dan is dat voor mij een teken aan de wand. ” Hij is op dreef: “Maar ook de Partij voor de Dieren vind ik een heel enge partij. Deze partij is er niet voor mensen: de mensen die hierbij betrokken zijn, noem ik bijna fundamentalisten. Als ik Marianne Thieme hoor zeggen dat er een frisse wind door Europa moet waaien, denk ik aan de natte scheet van een biologisch varken. Maar vergis je niet! Als alle landbouw morgen biologische landbouw wordt, hebben we niet meer voldoende te eten voor 16 miljoen Nederlanders! Dat lijkt mij minstens asociaal te noemen!”

Over zijn eigen politieke ambities liet Vroom weten: “Ik wil graag een tweede termijn als wethouder aangaan, maar alleen als we winnen. Als het CDA drie zetels (huidig aantal) of minder haalt, trek ik me als kandidaat-wethouder terug. Het is up-or-out.” In de komende maanden wil de wethouder onder meer het hondenbeleid aanscherpen. “Als het aan mij ligt, dan voeren we de bestuurlijke boete in, waardoor alle inkomsten van bekeuringen naar de Noordwijkse kas gaan. Dat kunnen boetes zijn voor wildparkeren en overlast van de honden. Maar ja: als iedereen de stront van z’n eigen hond opruimt, ligt er geen drol meer…”
Als CDA-kandidaat-wethouder ziet Vroom ook mogelijkheden om het stringente beleid in een volgende raadsperiode uit te breiden naar andere dieren. “Kijk maar eens naar de paarden: er liggen kilo’s uitwerpselen van die dieren op de fietspaden.” Gaat de wethouder dan ook de kattenoverlast aanpakken? Deze dieren lopen immers in andermans tuin, doen daar hun behoeftes en zijn in Nederland alleen al verantwoordelijk voor de dood van meer dan twintig miljoen vogeltjes. Op deze vraag antwoordt Vroom: “U kunt mij niet de uitspraak ontlokken dat ik ook een stringenter beleid voor katten ga invoeren. Ik zeg alleen dat het striktere beleid niet ophoudt bij de honden.”