Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Oud wethouder schrijft boek

'Bedevaart naar Hyde Park'

SASSENHEIM - Jan Brussee, oud-wethouder van de gemeente Sassenheim in de periode van april 2002 tot en met januari 2005, heeft een roman geschreven. In ‘Bedevaart naar Hyde Park’ verhaalt Brussee over een fictieve jongeman – Leffert – die afrekent met de plaaggeesten uit zijn jeugd.

Door Joep Derksen

In zijn afscheidsrede had Brussee beloofd zich te richten op wetenschappelijk werk. Dat resulteerde vorig jaar al ineen boekje over de Europese eenwording, waarin hij de argumenten van Britse wetenschappers uit de periode 1850 – 1950 met elkaar vergeleek.

Brussee kreeg daarna de smaak te pakken, want begin 2008 zette hij de eerste woorden op papier voor zijn onlangs verschenen roman. De auteur vertelt: “Het thema is het interne genezingsproces van de hoofdrolspeler Leffert. De jaren waarin hij op school zat, werd hij erg gepest en geplaagd. Op zijn 27ste heeft hij een baan, maar heeft nog altijd bepaalde belemmeringen. Zo is hij erg schuchter en verschuilt hij zich achter de rug van zijn zus.” Leffert weet dat hij zijn leven op orde moet zien te krijgen: “Hij besluit om veel te gaan reizen, want tijdens de vakanties met zijn ouders in Zwitserland had hij geen last van klasgenoten.”

Duizelingen

In het buitenland wordt Leffert echter ook achtervolgd door remmingen en duizelingen. Brussee vertelt verder: “Leffert wordt door een dokter naar een psychiater gestuurd, maar dan loopt van alles mis. Hij besluit dan om een week naar Hyde Park te gaan, vanwege de rust en het groen. Het is een soort bedevaart naar Hyde Park en daar is de titel naar genoemd. Dit besluit werkt bij Leffert, want hij voelt zich meer senang in Hyde Park.”

De hoofdpersoon ontdekt een vermoorde man en gaat vervolgens de politie helpen bij het opsporen. Hij moet dan zijn flinkheid tonen om overeind te blijven bij het bestrijden van de misdaad. Ook het begrip van zijn vriendin werkt voor Leffert troostend en sterkend. Brussee: “Door al zijn nieuwe ervaringen weet Leffert om alsnog de pesterijen tegen hem op school te boven te komen.”
Het boek 'Bedevaart naar Hyde Park', ISBN: 978-90-8834-904-1, is te bestellen bij de boekhandel. Ook zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar bij Wagner in Sassenheim.