Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2009

Gemeente plant een olijfboompje

VOORHOUT – Tientallen bewoners van de Schoutenbuurt bezochten zaterdag 29 augustus het bestuurscentrum om van burgemeester Sander Schelberg een buurtboom te krijgen. Deze buurt, die naast het bestuurscentrum ligt, bestaat namelijk 12,5 jaar en dat wilde de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Door Joep Derksen

Het was tot vorige week weliswaar komkommertijd, maar een gemeentelijk woordvoerder liet weten dat er grote waarde gehecht kon worden aan deze gemeentelijke geste: “Wij zijn buren van de Schoutenbuurt en in die hoedanigheid zijn wij uitgenodigd, als buren, om aanwezig te zijn bij dit jubileum van de Schoutenbuurt. De buurt heeft zelf aangegeven het leuk te vinden om een boom te ontvangen. Eerder heeft de Schoutenbuurt 12,5 jaar geleden een boom van de gemeente gekregen en die boom moest wijken voor de rotonde Schoutenbuurt/Jacoba v. Beijerenweg.”

De goedgehumeurde Schelberg bood de buurtbewoners een olijfboom aan, die nog in een pot zat. Hij liet hierbij weten: “De boom kan nu niet geplant worden; dat kan pas in november. De natuur is namelijk minder te sturen dan we met elkaar zouden willen. Maar uiteindelijk komt deze boom te staan bij de rotonde aan de Jacoba van Beierenlaan 30.”

Er was goed nagedacht over de soort boom die de gemeente wilde geven. Schelberg informeerde: “In verband met het veranderende klimaat hebben we besloten om u een olijfboom te overhandigen. U bent een verwende buurt, want bij u staat al een Amaliaboom en een huwelijksboom. Nu komt daar nog een buurtboom bij.” Na de in ontvangst name van de olijfboom liepen en fietsten alle aanwezigen terug naar hun wijk om het 12,5 jarig bestaan van hun wijk te vieren met een buurtbarbecue.