Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Bingofans

VOORHOUT – Twintig kinderen raakten zondag 6 september voorgoed gegrepen door het fascinerende spel Bingo. In de Spelewey had de jeugd zich verzameld voor de Kinderbingo, dat in het kader van de najaarsfeesten door de Oranje Vereniging Voorhout georganiseerd werd.

Terwijl de heer Meijer de nummertjes achter elkaar voorlas klonk overal in de zaal gesteun, gekerm en zachte gilletjes. “Nummer 66”, las Meijer voor en een van de jeugdige bingospelertjes riep “Yes!”. “Nummer 49”; “Oh nee” kermde dezelfde jongeman. De eerste bingo ging naar Astrid Admiraal (8), die de bovenste en onderste rij vol had, en zij mocht een mooi balspelletje in ontvangst nemen. Verder ging het met het bingospel: degene die het eerst een volle kaart had mocht een MP3 speler in ontvangst nemen. Na enkele nummers klonk het weer door de zaal: “Bingo!”. De andere spelertjes keken op en verzuchtten massaal: “Alweer dat meisje!” Het is duidelijk dat bingo een universeel spel is: of je nu jong of oud bent, iedereen wil winnen en het zijn altijd dezelfde die winnen. Uiteindelijk verlieten alle bingospelertjes de zaal met minimaal één cadeau in hun handen.