Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Politiek gekrakeel over speelterrein

TEYLINGEN – Een meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van het realiseren van een speelterrein bij de Oranjebuurt. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 2 september.

In 2006 werd de speeltuin Beatrix gesloten in verband met de herstructurering van de Oranjebuurt. Indertijd is met het bestuur van de speeltuinvereniging afgesproken dat de speeltuin verplaatst zou worden en na twee seizoenen, dus in 2008, weer open zou gaan. Door de vertragingen in de bouw van de Oranjebuurt is dat echter niet gelukt en het college van burgemeester en wethouders wil alles in het werk zetten om de nieuwe speeltuin in maart 2010 open te laten gaan. Om dit te bereiken vroeg wethouder Gerrit van der Meer om toestemming van de gemeenteraad om de beslissingsbevoegdheid over de speeltuin over te laten aan het college, om tijdverlies te voorkomen.

Een meerderheid van de partijen, CDA, PvdA en VVD was het eens met dit voorstel, maar de oppositiepartijen wilden de beslissingsbevoegdheid niet uit handen geven, zo bleek tijdens de commissievergadering. Commissielid Leo van Steyn (Trilokaal): ‘De mensen hebben veel te lang op een speelterrein moeten wachten, maar ik ben en blijf tegen dit collegevoorstel.’ Commissielid Arno van Kempen (D66) beargumenteerde: ‘Uit principiële overwegingen kan ik niet met dit voorstel instemmen. Deze beslissingsbevoegdheid zouden we bij de raad houden; daarover zijn afspraken gemaakt.’
Tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt nader besproken of het college zelfstandig mag optreden om de speeltuin in maart volgend jaar open te laten gaan. Wellicht nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.